POHJOISEN VASTINE BERLUSCONILLE

Pizzaa voitaneen pitää Italian lahjana muulle maailmalle. Se seikka ei kuitenkaan oikeuta kyseisen maan entistä pääministeriä aliarvioimaan muiden maiden ruokakulttuureita. Kotimaisen pizzeriaketjun vastavetona syntynyt Berlusconi -pizza on oivallinen viesti kohti Välimeren rantoja. Miksei siis myös Suomen pääministeri Juha Sipilä ansaitsisi positiivisessa mielessä omaa nimikkopizzaa?

PIZZA SIPILÄ

Suomen uuden hallituksen virkaanastumisen kunniaksi ristittiin 29.05.2015 paistettu "kolmen ässän " pizza "Pizza Sipiläksi". Nuo kolme ässää ovat tässä tapauksessa salmon, sipuli ja shrimp eli lohi, sipuli ja katkarapu. Hallituksen ministerivaihdoksen vuoksi ei haittaa, vaikka yksi "ässä" eli shrimp unohtuu pois; ilman sitäkin lopputulos on varsin kelvollinen.Tomaattikastikkeen tilalla on ranskankermaa, tässä tapauksessa Valion tuotetta, ei poliittisena kannanottona, vaan siitä syystä, että se on tarpeeksi kiinteää. Pieni ripaus juustoraastetta täytteiden alla tekee pizzasta pizzan. Punasipulit on marinoitu rypsiöljy-punaviinietikka-suola-sokeri -seoksessa. Globaalissa maailmassa kun eletään, on pakko tunnustaa, että kylmäsavulohi ja ravut ovat maailman meriltä pyydettyjä, kaprikset ovat kädenojennus Italialle.

Kuvateksti

Pizza menossa uuniin. Arinan lämpötila on reilut kolmesataa astetta, liian kuumaksi sitä ei pidä lämmittää. Pohjasta karrelle palanut pizza ei hivele makuhermoja! Lämpömittari on hyvä apu, mutta uuni itse osaa kertoa, milloin on oikea hetki ryhtyä paistohommiin: kun noki on palanut pois kuvun yläosasta, on lämpötila sopiva.

Kuvateksti

Tässä lopputulos noin kaksi minuuttia myöhemmin.....
Ravut on lisätty aivan paistamisen loppusekunneilla sitkistymisen välttämiseksi.

Kuvateksti

PIZZA WIITASAARI

Suomalaista elintarviketuotantoa pitäisi suosia aina, kun se on mahdollista.Pizza Wiitasaari voisi olla tästä hyvä esimerkki. Muilta osin ainekset ovat samat kuin pizza Sipilässä, mutta kala on vaihtunut aitoon Keiteleen muikkuun.

 
Kuvateksti

Kuvateksti

Jos pizzauunin kupu on riittävän paksu ja arina hyvin eristetty, riittää uunissa "potkua" useammankin pizzan paistamiseen ilman tulien siirtämistä laidalta toiselle. Tässä Pizza Wiitasaari parin minuutin kuluttua valmiina.

Heraldikkojen ammattikuntaa rienaamatta on mallia otettu Viitasaaren kaupungin vaakunasta. Muikut ovat Viitasaaren Kalatuote ky:n "Savumuikkuja tomaattikastikkeessa". Erinomainen tuote, joka päihittää helposti kaukomailta tuodut kalasäilykkeet. Kannattaa tutustua muihinkin Viitasaaren Luotolansaaressa toimivan yrityksen tuotteisiin!

Kuvateksti

Pizza Multia ja Pizza Keski-Suomi jääkööt kokeilematta....

Kuvateksti

Kuvateksti